Om oss

Uppfödning av Irish Softcoated Wheaten Terrier

 

Om oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är en stor, härlig och livlig familj bestående av Pappa Anders, Mamma Jeanette, Sandra, hennes man Rikard och deras dotterTilde, Emelie, hennes fästman Tony, deras son Love, Emelies dotter Felicia och son Theo, Joakim, Mattias och Alexander.

 

Hemma i vårt hus i Jakobsberg bor Anders, Jeanette, Joakim, Mattias och Alexander. Här bor även hundarna Kristy och Nelly. Ibland händer det att vi har besök av andra hundar också, till exempel när matte eller husse till någon av hundarna från vår kennel behöver hjälp med passning av sin hund.

 

Sandra, Rikard och Tilde bor i en lägenhet i Usrvik tillsammans med katten Twister och

hunden Blizz (Staffordshire Bullterrier).

 

Emelie, Tony, Felica, Theo och Love bor i ett radhus i Kallhäll.

Kristy flyttar in

Pappa Anders kom under en period hem och pratade om grannens hund som han förälskat sig i. Varje morgon när han skulle lämna Mattias på förskolan, så var denna Doglas (Windisle Gravello) ute på tomten och lekte. En dag berättade Doglas matte att en uppfödare fått återbud på en av Doglas döttrar. Det slutatde med att Kristy (Fleuriehill Kristeva) kom in i våra liv, för självklart kunde vi inte motstå att få hem en hund, inte bara av samma ras som Doglas utan till och med hans dotter.

Utställningsintresset vaknar och Nibbe flyttar in

Efter ett tag blev vi intresserade av att ställa ut vår Kristy, men döttrarna Sandra och Emelie ville båda göra jobbet. Så diskussioner om att skaffa en hane för utställning kom upp, men pappa Anders var tveksam till att skaffa ytterligare en hund. En dag när Anders var borta så passade Jeanette, Sandra och Emelie på att göra ett besök hos en uppfödare som hade leveransklara valpar och det resulterade i att Nibbe (Windisle Nebbiolo) flyttade hem till oss samma dag.

Wallace flyttar in

Sedan fick vi en förfrågan av Doglas matte om hon fick låna Kristy för parning, eftersom vi själva inte hade möjlighet att para Kristy just då men tyckte att det var dags så blev detta gjort, så sa vi ja. Med många och täta besök i valplådan så kunde vi inte motstå att låta en av Kristys söner följa med hem, och på det sättet kom Wallace (Ambush Braveheart) in i vår stora familj.

Familjen och Kenneln är ett

Precis som familjen är involverade i kenneln på olika sätt så är alla våra hundar en stor del av vårt liv (vuxna som valpar). Det innebär att när vi har valpar hemma så lever dom mitt i vår stora familj. Den första tiden tillbringar dom tillsammans med sin mamma i en lugn vrå av huset, sedan när dom börjar behöva mer stimulans så får dom vara där familjen är och får även möjligheten att träffa på våra vuxna hundar. Dom får även tillbringa så mycket tid som möjligt i trädgården, i början i liten mindre inhägnad. Det är också mycket viktigt för oss att vi har en bra kontakt med alla våra hundars familjer oavsett om dom köper sin hund eller är Fodervärd.

© Kennel Hardchaw. All Rights Reserved.