Tidigare Nyheter 2009

Uppfödning av Irish Softcoated Wheaten Terrier

 

Nyheter 2009

 

2009-12-26

Idag fyller hundarna ur vår första valpkull 1 år. Grattis till Lissa, Hedda, Honey, Viggo, Cesar och Billy och deras familjer.

 

2009-12-21

Idag har Fodervärdstiken Hedda (Hardchaw Boomerang) flyttat tillbaka till oss. Hennes Fodervärd hade tyvärr inte någon möjlighet att behålla henne.

 

2009-12-07

Hunduställning på Stockholmsmässan. Wallace och Cesar ställdes, Cesar ställdes för första gången i annat än valpklass. Han placerade sig 1:a med HP i juniorklassen, det blev ingen tur till hanhundkonkurrensen men han fick en jättefin kritik av domaren. Wallace placerade sig 4:a i sin åldersgrupp han fick inget CK så han fick inte komma in för hanhunskonkurrensen. Men däremot kunde vi glädja oss åt att Wallace pappa Kaiser blev bästa hanhund. Efter att uställningen var klar blev det dags för det årliga julbordet, som blev lika trevligt som vanligt.

 

2009-10-17

Hunduställning i Strängnäs. Det blev så långt mellan gångerna så att vi nästan fick abstinensbesvär. Det blev Jeanette, Sandra, Kristy och Wallace som gjorde resan denna gång. För Wallace gick det relativt bra, han kom tvåa i sin klass med en riktigt fin kritik han fick inget CK men domaren idag var snål med utdelningen av CK. Sedan var det Kristys tur och hon placerade sig 4:a i Championklassen och fick ett CK. När det sedan var dags för Tikkonkurrensen så fick Kristy kliva av och blev utan placering.

 

2009-09-22

Denna gång är det Honeys tur att vara på besök och hon har med sig sin kompis Lillis. Eftersom alla hundarna är lungna och trevliga damer så märks det inte att vi har 4 tikar tillsammans här.

 

2009-09-13

Vad kul, Viggo blev här så länge som det gick eftersom Stockholmslaget vann TV-pucken. Extra roligt för en gammal hockeyälskare att ha en hund på Foder i en familj som är så intresserade av Hockey.

 

2009-09-08

Idag kom Viggo på besök. Han ska vara här ett tag för Viktor ska spela i Tv-pucken (Hockey), vi hoppas på att få behålla honom länge för det innebär att det gått bra för Stockholms laget i TV-pucken.

 

2009-08-22

Äntligen var det dags för Wheatenfestivalen.

I år var den Officiell vilket innebar att Cert skulle delas ut. Först ut var Cesar och Viggo. Cesar mer van och Viggo hade tränat 1 gång. Cesar placerade sig 3:a och Viggo placerade sig 5:a. Sedan var det dags för Hedda och Missan. Hedda placerade sig 3:a och Missan blev 4:a.

Inte illa för kennelns första Wheaetenfestival.

Efter det var det ju dags för våra stora hundar, först ut var Wallace. Han började med

en lysande placering som 1:a med CK i unghundklassen, och följde upp det

med att placera sig 2:a och få cert i Hankonkurrensen.

Innan tikarna skulle bedömas så behövde domaren lunch.

Då fick vi övriga roa oss med att titta på Barn med hund, Juniorhandling och Gubbe med hund. Både Mattias och Rickard deltog och kämpade bra trots att domarna inte såg det.

Sist var det Kristys tur och hon placerade sig 2:a med CK i Championklassen,

och slutatde 4:a i Tikkonkurrensen.

Så här efteråt så har vi upplevt dagen som en lyckad dag, alla våra hundar placerade ju sig,

och Wallace toppade med sitt andra cert.

 

2009-08-16

Efter en övernattning på ett trevligt vandrarhem i Norrköping så var det dags för utställningsdag 2. Först ut var ännu en gång Missan som upprepade sin placering från gårdagen 2:a med HP. Wallace gick ut och knep en 3:e plats med CK i sin klass utan placering i bästa hane. Kristy placerade sig 4:a med CK i Championklassen och blev utan placering i Bästa tikklassen.

 

2009-08-15

Utställningshelg. Denna gång med start i Nyköping. Vi behövde inte åka allt för tidigt på morgonen eftersom Wheaten inte var första ras i ringen. Först ställdes Missan och hon placerade sig tvåa med ett HP. Sedan var det dags för Wallace och han vann sin klass och fick CK så det blev en tur i Bästa Hane konkurrensen för honom. Det började riktigt bra tyckte vi ytterligare en placering skulle det bli 4:e såg det ut som men sedan skärpte Wallace till sig under sista varvet och sprang upp till en 2:a plats. Vilken lycka det är ju ett kanon bra resultat tyvärr så var det ingen Champion på första platsen så det blev inget Cert, men vi var riktigt nöjda med resultatet ändå. Sist så var det Kristys tur och hon placerade sig 2: i Championklassen men utställningen var trots det över för hennes del.

 

2009-08-13

Snart är det dags för Wheatenfestivalen, och idag var det ringträning. Vi samlade dom valpar som ska ställas och Sandra fick en svettig kväll med alla hundar som hon skulle hinna med att träna. Rikard hade en lite lugnare kväll då han koncentrerade sig på att prova hur det var att ha Kristy i kopplet.

 

2009-08-09

Idag har Lottie, Sören och Hanna varit på besök. När dom åkte tog dom med sig Nibbe som dom har lovat att ta hand om ett tag framöver. Lycka till med vår goa Nibbe, ta väl hand om honom, men skäm inte bort honom vi vill ju inte att han ska vägra att flytta hem.

 

2009-07-26

Uställningdags igen, denna gång i Ransäter. Eftersom Emelie hade ont i ett ben så fick Sebbe äran att ställa Cesar. Vilket han gjorde riktigt bra, Sebbe såg till att Cesar fick ytterligare en utnämning som BIR-valp. Tur att man har änglar som ställer upp när det behövs, Amanda tog tag i Wallace och såg till att han vann unghundklassen med ett CK. Sedan när Amanda hade en annan hund att ställa i Bästa Hane så kunde Emelie bara glida in och plocka en Tredje placering med Cert åt Wallace.

 

2009-07-19

Idag var det dags för allvar igen. Utställning i Köping. Cesar vann sin klass och även över tikvalpen som han ställdes mot, vilket innebar att han återigen blev BIR-Valp. Wallace Placerade sig 2:a utan CK i sin klass och därmed var utställningen återigen över för hans del.

 

2009-07-18

Idag var vi på rasspecial eller Bergslagswheaten, en utställning som vi försöker vara med på varje år då det är ett evenemang som innehåller mer än bara utställning. Cesar placerade sig som 3:a i sin valpklass med ett HP och en mycket bra kritik. Wallace blev tvåa utan HP och det innebar återigen att utställningen var över för hans del.

Nibbe blev oplacerad i sin klass och utställningen var över även för hans del. Men domaren underströk att Nibbe har ett fantastiskt temperament och tyckte att Emelie borde prova på att tävla i Juniorhandling med Nibbe.

Sedan var det dags för husse med hund och Sebbe tog Kristy och gick in och gjorde ett så bra jobba att han vann, vilket skapade lite oro hos prisutdelarna tills vi talat om att han hunnit fylla 18 år, det var ju öl och chips.

Nu var det dags för det Mattias längtat efter jättelänge, Barn med hund. Mattias tog också Kristy men konkurrensen var hård så han blev 3:a och fick en Guls rosett och godispåse i pris, vilket han var både nöjd och lycklig över.

 

2009-07-11

Idag var det andra utställningsdagen av två i Tvååker (utanför Varberg). Cesar blev ännu en gång BIR-valp, men tyvärr så fick han ingen placering i stora ringen. Wallace blev trea utan CK i sin klass så det innebar att utställningen var över för hans del.

 

2009-07-10

Idag var det första utställningsdagen av två i Tvååker (utanför Varberg). Vi är nöjda med dagen, Cesar som ställdes först blev BIR-valp (BIR = Bäst I Rasen), sedan blev det Wallace som skulle ställas och då gick det också bra Wallace blev 1:a i sin klass med CK (Certifikats kvalitet) och sedan placerade han sig 4:a i Hanhundskonkurrensen. Eftersom det var första gången Cesar ställdes så tyckte vi att han inte behövde göra ett besök i Stora ringen idag.

 

2009-07-08

Idag bar det av ut på en liten utställningsturne. Denna gång tror jag att även vår stora husvagn kommer att kännas liten. Vi blir 9 personer och 5 hundar när alla väl anslutit på Fredag kväll.

 

2009-07-07

Idag besökte vi Cesar i hans hem, det var trevligt att se hur bra han har det. Eftersom vi ska låna Cesar under en tid så fick han följa med oss hem.

 

2009-07-07

Idag åkte vi hem till Hedda och hälsade på, det var skönt att se hur bra hon har det tillsammans med sin familj. Det var spännande eftersom vi inte träffat Hedda sedan hon var två månader gammal, men hon kände igen oss trots det. När vi ändå träffades så passade Sandra på att klippa henne. Hedda är en härlig och trevlig tik.

 

2009-07-06

Idag har Billy varit på besök och blivit klippt. även han är en mycket tjusig herre.

 

2009-06-30

Idag flyttade Miss-Sixty, eller Missan som vi kallar henne tillbaka hem till oss eftersom det inte fungerade i den familj som hon flyttade till.

 

2009-06-15

Idag var både Viggo och Cesar på besök för att bli klippta. Det är två mycket fina och trevliga herrar vi fick träffa.

 

2009-06-02

Nu är det klart. Vårt Kennelnamn är godkänt, det blev Hardchaw som betyder tuff personlighet.

 

2009-05-23

Idag kom Kristy hem eftert nästan 2 veckor hos Lottie och Sören. Efter det jag fått höra så har både Kristy och hennes tillfälliga familj haft det bra tillsammans.

 

2009-05-14

Idag har Jeanette och Sandra slutfört STOKK's Uppfödarutbildning och därmed blivit Certifierade Uppfödare.

 

2009-05-11

Idag har Kristy givit sig iväg på äventyr. Hon ska under en tid få bo hos Lottie och Sören.

 

2009-05-09

Idag flyttade Valp nummer 6, Billabong fick namnet Billy och ska bo hos Ilija, Camilla

och deras döttrar Julia och Hanna i Trosa.

 

2009-05-05

Idag flyttade Valp nummer 5, Miss-Sixty fick namnet Stina och ska bo hos Thomas, Marie och deras son Joakim i Kungsängen.

 

2009-05-01

Valparna har hunnit bli 18 veckor och nu bor en tik och en hane kvar hos oss.

Men vi letar fortfarande efter hem till dom.

 

2009-04-30

Idag flyttade Valp nummer 4, Vagabond fick namnet Viggo och ska bo hos Annika

och hennes söner Felix och Victor i Tyresö.

 

2009-04-24

Idag flyttade Valp nummer 3, TigerOfSweden fick namnet Cesar och ska bo hos Eva och Torsten i Sollentuna.

 

2009-04-17

Nu har Valparna hunnit bli 16 veckor och 4 bor kvar hos oss.

 

2009-04-11

Hunduställning i Stockholm (Kista). Vad skönt att ha nära. Det gick bra för Wallace, han blev 5:a i bästa hane.

 

2009-04-06

Idag flyttade Valp nummer 2, Replay fick namnet Honny och ska bo hos Christer i Dalarna och där har hon en 14-årig Wheaten kompis, Lillis.

 

2009-04-03

Valparna har hunnit bli 14 veckor och 5 bor fortfarande kvar hos oss. Vi har börjat försöka få valparna rumsrena men det är inte så lätt för vilken man än väljer att ta ut så är det någon av dom andra som gör sina behov inne.

 

2009-03-30

Vi gjorden en utflykt med alla valpar idag. Vi tog bilen en liten bit och lät dom prova på att gå i koppel.

 

2009-03-27

Idag kom det brev från Svenska Kennel Klubben. Det börjar närma sig med vårt kennelnamn.

I maj kommer det ut i hundsport och sedan blir namnet godkänt från 1:a Juni om allt går väl. 2009-03-20

Nu är valparna 12 veckor och endast en har flyttat så idag var det dags för ett Veterinärbesök och vaccinering.

 

2009-02-22

Idag flyttade Valp nummer 1, Boomerang fick namnet Hedda och ska bo hos Ulrika och hennes söner i Ösmo där har hon en hund kompis, Tubbe.

 

2009-02-22

Idag har valparna provat på att vara ute i nysnön och det tyckte dom var jättekul.

 

2009-02-21

Då ingen av valparna ska flytta riktigt än så har vi börjat låta dom gå ut oftare än en gång per dag. Vi vill ju att dom får chansen att lära sig att göra sina behov utomhus.

 

2009-02-20

Idag är valparna 8 veckor. Dom var på besök hos veterinären där dom blev Vacinerade, chipmärkta och undersökta. Så nu är dom allihop leveransklara.

 

2009-02-15

Nu har valparna börjat vistas ute en gång om dagen. Dom leker i en liten inhägnad för att vi inte ska få problem med att någon smiter. Dom tycker att det är spännande att studera mamma, pappa och storebrorsan när dom springer utanför inhägnaden.

 

2009-02-13

Idag är valparna 7 veckor. Nu börjar dom ta plats och man tycker att det finns en valp vart man än vänder sig. Men dom är helt underbara och vi hoppas att vi lyckas hitta bra hem åt dom när det blir dags.

 

2009-02-08

Idag har vi klippt valparna och dom blev jättefina. Trots att dom var lite ovana vid att stå på trimbordet så gick det riktigt bra. Dom har också fått pröva på att vara ute för första gången och det tyckte dom var spännande.

 

2009-02-06

Nu är valparna 6 veckor och börjar bli riktiga individer. Ibland är det svårt att slita sig från dom.

 

2009-01-31

Idag har vi tagit Posé bilder på valparna, du hittar dom under vecka 6 bilderna.

 

2009-01-30

Vad tiden går fort valparna är nu 5 veckor och är ute på äventyr ibland. Några av dom tar sig ur valplådan och börjar upptäcka världen utanför.

 

2009-01-23

Nu är valparna 4 veckor och det börjar röra sig mycket mer i valplådan. Dom har fått prova på mat men äter ganska små mängder eftersom Kristy diar dom fortfarande.

 

2009-01-16

Valparna är redan 3 veckor och dom växer och utvecklas så snabbt att det är svårt att hänga med. Promenaderna är mycket stadigare och valparna börjar leka med varandra.

 

2009-01-09

Idag är valparna två veckor gamla och börjar bli riktigt stora mot vad dom var när dom föddes. Dom börjar öppna ögonen så smått, så nu är de korta promenaderna mer målinriktade.

 

2009-01-06

Nu händer det mycket i valplådan, dom små änglarna har börjat ta sina första stapplande steg. Eftersom dom varken ser eller hör så blir det många krockar.

 

2009-01-02

Idag är valparna en vecka gamla och dom växer så fort att man inte tror att det är sant.

 

2008-12-26

Idag kom storken på besök, Kristy och Nibbe blev föräldrar. Resultatet blev 3 små söta flickor och 3 tidigare nyheter.

 

© Kennel Hardchaw. All Rights Reserved.

Nyhetsarkiv